mijn verhaal

Waar is Rianne ?
Dat is de vraag die ik mijzelf een aantal jaren geleden stelde. Noodgedwongen, want ik was mijzelf helemaal kwijtgeraakt. Als moeder van 2 jonge kinderen stond ik altijd “aan”. Ik had een drukke baan in de ambulante psychiatrie, had weinig momenten voor mijzelf en sliep slecht. Ik had het gevoel dat ik alle ballen in de lucht moest houden. Dat deed ik ook, met als gevolg dat ik op een dag merkte dat ik mijzelf volledig was kwijtgeraakt. De druk die ik mijzelf al die tijd oplegde was enorm. Wat ik zelf wilde of nodig had, leek geen plaats te hebben in mijn hoofd. Ik was alleen nog maar bezig met anderen en met wat ik dacht dat iedereen van mij verlangde. Er moest iets veranderen.  Ik wilde een andere houding aannemen, zonder meteen mijn leven radicaal anders in te richten.

Ik startte met mindfulness. Tijdens dat traject realiseerde ik me, dat mijn gedachten geen feiten zijn, dat ik milder voor mezelf moest zijn. Ik ging mediteren, verdiepte me verder in mindfulness en merkte dat daardoor de energie weer ging stromen! Ik kreeg weer zin om dingen op te pakken en vond gelukkig in die periode ook een leuke nieuwe baan.

En toen viel alles op z’n  plek. Ik ging aan de slag als praktijkondersteuner (POH) GGZ. In mijn werk, verwees ik patiënten regelmatig door naar mindfulnesstrainers. Ik had natuurlijk zelf mogen ervaren hoe dit kan helpen, dus ik gunde dat anderen ook. Langzaam maar zeker ontstond bij mij de wens om zelf aan de slag te gaan met mindfulness. Ik volgde een opleiding in Amsterdam tot gecertifieerd mindfulnesstrainer en startte mijn eigen praktijk.

Inmiddels heb ik met Ri-Mindful al heel veel mensen mogen begeleiden. Het geeft me enorm veel energie en rust, ik doe wat ik leuk vind en help er anderen mee. Dat ik hiervoor door een heftige periode heb moeten gaan, neem ik inmiddels voor lief. Het heeft mij zoveel gebracht!

Ik hoop dat ik met mijn praktijk nog veel mensen mag laten ervaren wat mindfulness voor je kan doen. Wil je weten wat ik voor jou of je organisatie kan betekenen? Hier vind je meer informatie.  

Heb je vragen? Neem gerust contact met me op!

Rianne

%d bloggers liken dit: